Chocolate pastry rolls
Ingredients:
9 oz of flour
¾ cup of warm milk
1 oz of icing sugar
1 tablespoon of yeast, diluted into a little warm water
Pinch of salt
4.50oz of butter, diced
Some chocolate bars, cut into pieces
1 yolk egg, whipped with a little water
Preparation:
* Mix the flour + milk + yeast + icing sugar. Knead. Let aside about 2 hours.
* Flatten the dough on a lithely floured board. Spread butter over the dough.
* Fold the dough into 3. Cover. Let it aside about 30 minutes. Flatten the dough.
Redo these steps 3 or 4 more times.
* Flatten the dough. Cut some medium rectangles, Place one chocolate piece
on edge each pastry. Roll up the dough around the chocolate without pressing.
* Place the crescents on a lightly oiled baking plate (space them). Cover and let to rise.
* Brush the crescents with egg.
* Bake in the center of a hot oven (heating at the bottom) to 392F for about 20 minutes.
* Enjoy.
Petit pain au chocolat
Ingrédients :
250grs de farine
¾ verre de lait tiède
30grs de sucre glacée
1 cuillère a soupe de levure boulangère, diluée dans un peu d’eau tiède
1 peu de sel
120grs de beurre, coupé en dés
Quelques barres de chocolat, coupées
1 jaune d’œuf, fouetté avec un peu d’eau
Préparation :
* Mélanger la farine + lait + levure + sucre glacée. Pétrir. Laisser reposer.
* Etaler la pâte sur une surface farinée. Disperser le beurre sur la pâte.
* Plier la pâte en 3. Couvrir. Laisser reposer environ 30 minutes. Aplatir la pâte.
Faire cette opération 3 ou 4 autres fois.
* Aplatir la pâte. Couper des moyennes bandes. Déposer une barre de chocolat à
l’extrémité de chaque bande. Rouler des tours autour du chocolat sans serrer.
* Disposer les petits pains sur une plaque de cuisson légèrement huilée. Couvrir.
Laisser gonfler environ 4 heures.
* Badigeonner les petits pains au d’œuf.
* Cuire au centre d’un four chaud (chaleur en bas) a 200c environ 20 minutes.
* Bon appétit.
لفائف بالشكلاط = بتى بان
المقادير
الحليب الدافئ ربع كوبا
الطحين (250)٢٥٠جرام
مسحوق السكر (30)٣٠جرام
الخميرة (1)١ ملعقة طعام، مخففة في قليل من الماء الدافئ
الملح قليلا
الزبدة (120)١٢٠جرام، مقطعة مكعبات
الشكلاط بعض القطع، مقطعة
صفار بيضة (1)١ ممزوجة بقليل من الماء
طريقة التحضير
اخلطي الطحين +
الحليب + الخميرة + مسحوق السكر. تدلك العجن ثم دعيها جانبا حوالي ساعتين
سطحي العجين على لوح مرشوش بقليل من الدقيق. انشري الزبدة على العجين
اطوي العجين الى (3)٣. تغطى. وتترك جانبا حوالي (30)٣٠ دقيقة. بعدها تسطح. كرري هده العملية (3)٣ أو٤(4) مرات
سطحي العجين اقطعي مستطيلات متوسطة الحجم ضعي قطعة من الشكلاط فى بداية كل مستطيل
ولفي العجين حول الشكلاط دون ضغط العجين
ضعي الحلوى على صفيحة الخبز مدهونة بقليل من الزيت مع ترك مسافة بينهم; تغطى لتخمر
اطلي سطح الحلوى بالبيض
اخبزي الحلوى وسط فرن ساخن (التدفئة من الاسفل) على (200)٢٠٠درجة لمدة(20)٢٠ دقيقة
شهية طيبة